Primele Știri - 26 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 26 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns în țara noastră la 177, dintre care 28 de cazuri au fost confirmate astăzi. Stare de urgență în legătură cu răspândirea noului tip de coronavirus a fost declarată și în regiunea transnistreană unde zece persoane s-au infectat.

2. Săptămâna viitoare, toți angajații din sistemul bugetar, în afară de cei care muncesc în spitale și în domeniul securității naționale vor avea liber. Măsura a fost decisă la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

3. Crește numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul medicilor. Ministerul Sănătății anunță că 29 de lucrători medicali s-au infectat cu noul tip de coronavirus. Între timp, avocatul poporului, care a anunțat că mai mulți doctori vor să demisioneze, nemulțumiți că nu au echipament de protecție corespunzător, se arată dezamăgit de modul în care a reacționat Guvernul la atenționarea sa.

4. Noul tip de coronavirus l-a răpus și pe renumitul scriitor român născut în Basarabia, Paul Goma. Disidentul a murit marți, într-un spital din Paris.

5. Dispoziția președintelui Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, prin care cere jurnaliștilor să se abțină de la mediatizarea opiniilor critice la adresa autorităților în perioada stării de urgență, a generat un val de reacții dure. Într-o voce, mai multe ong-uri și politicieni au cerut anularea sau revocarea documentului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.