Primele Știri - 27 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 27 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Au trecut mai bine de 30 de ore de la dispariția copilului de șase ani din Hâncești, însă deocamdată autoritățile par să nu aibă nicio pistă concretă care ar ajuta la găsirea micuțului.
Singur, îmbrăcat sumar - e tot ce știu oamenii legii despre Beniamin Osipciuc până în acest moment.

Facem apel către autorități să implice toate forțele și instituțiile statului pentru a căuta băiețelul. Fiecare minut poate fi crucial în asemenea situații. Între timp, mai mulți voluntari au decis să dea o mână de ajutor polițiștilor și pompierilor și au pornit prin zonă în speranța că vor găsi nevătămat.

2. Între timp, după o săptămână de tăcere, Procuratura Generală a decis să investigheze imaginile video în care șeful statului, Igor Dodon, ar fi primit o pungă cu bani. S-a întâmplat după ce președintele Platformei DA, Andrei Năstase, și deputatul, Iurie Reniță au depus denunțuri oficiale.

3. Moldovenii s-au relaxat și au uitat de pericolul infectării cu noul coronavirus. Astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat 232 de cazuri noi de îmbolnăvire. Totodată, încă șase persoane și-au pierdut viața din cauza COVID-19, iar bilanțul deceselor a ajuns la 274.

4. Moldova a fost condamnată din nou la CEDO. De această dată, în cauza unui minor cu dizabilități mintale care a fost maltratat și violat în timp ce se afla în arest preventiv.

5. De câteva zile, moldovenii pot pleca cu autocarele spre România, Federația Rusă, Polonia și Italia. Este vorba despre persoanele care dețin cetățenia acestor state, au permis de ședere, lucrează în bază de contract de muncă sau își fac studiile în străinătate. Atenție, însă! Există un șir de restricții care v-ar putea întoarce din drum!

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.