Primele Știri - 29 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 29 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Asfixiere mecanică - aceasta este concluzia medicilor legiști în cazul decesului lui Beniamin Osipciuc, copilul de șase ani din Hâncești găsit ieri fără suflare în toaleta din curtea casei. Specialiștii au stabilit că pe corpul micuțului nu erau semne de moarte violentă.

2. Ne apropiem de pragul psihologic de 8 mii de cazuri de Covid-19! În ultimele 24 de ore încă 171 de moldoveni au fost diagnosticați cu noul coronavirus, iar bilanțul oficial însumează 7.896 de oameni. Alți șase pacienți au pierdut lupta cu boala, astfel că numărul total al deceselor a ajuns la 288.

3. În ciuda faptului că noul coronavirus nu dă semne de retragere, autoritățile continuă să relaxeze măsurile de prevenire și control a infecției. Centrele comerciale din țară își vor relua activitatea din data de opt iunie. Nici Paștele Blajinilor, reprogramat pentru 7 și 8 iunie, nu va fi amânat, însă cei care vor să meargă la cimitire trebuie să țină cont de mai multe rigori.

4. Covid-19 continuă să acapareze teren la nivel mondial! Numărul oamenilor infectați cu SARS CoV-2 a ajuns la 6 milioane. În Brazilia, situația se înrăutățește de la o zi la alta, așa că autoritățile se pregătesc de un scenariu sumbru. Iar în Statele Unite au fost confirmate oficial peste o sută de mii de decese provocate de noul coronavirus.

5. Fiecare al doilea moldovean are cel puțin un telefon de ultimă generație. Cert e că majoritatea dintre ei merg cu ele în mână la toaleta din curte. În secolul al 21-lea, doar șapte la sută dintre localitățile Moldovei sunt conectate la sistem centralizat de canalizare. Infrastructura proastă este consecința directă a inacțiunii Guvernelor care s-au perindat în ultimele trei decenii, o recunosc chiar cei care au fost cel puțin o dată la cârma țării.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.