Primele Știri - 4 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 4 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Decizii fără precedent în sistemul național de educație, dictate de pandemia de coronavirus! În acest an, elevii nu vor susține tezele semestriale, iar admiterea în clasele a V-a și a X-a se va face în baza mediilor din primul semestru al anului de studii.
În aer rămân, deocamdată, examenele de BAC. Autoritățile urmează să ia o decizie în acest sens, în următoarele zile.

2. Iar disputa dintre politicieni și Curtea Constituțională a trecut la nivel penal! Judecătorii CCM au sesizat Procuratura Generală în legătură cu declarațiile unor deputați în adresa lor privind presupuse filaje și intimidări. Venim cu detalii în ediție!

3. Autoritățile au decis - Starea de Urgență se încheie în data prestabilită, adică în 15 mai, și nu va mai fi prelungită! Asta, în condițiile în care epidemiologii atenționează despre riscul unui nou val de infectări cu Covid-19. Din acest motiv, multe dintre măsurile de prevenire a răspândirii bolii rămân în vigoare

4. În schimb, România, trece de la starea de urgență la un regim de alertă, pentru o perioadă nedeterminată. Președintele Iohannis a precizat că revenirea la normalitate va fi realizată gradual.

5. Moldovenii renunță treptat la o îndeletnicire seculară! În ultimii ani, cifra animalelor crescute atât în gospodării, cât și în ferme este într-o continuă descreștere în, țara noastră. Venim cu statisticile alarmante la Primele Știri.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.