Primele Știri - 5 Iunie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 5 Iunie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Asta se întâmplă când o situație pandemică este deturnată în alte scopuri, și nu este gestionată în interesul sănătății publice! În al 12-lea ceas, epidemiologii recunosc că au fost presați să ia decizii de relaxare a unor restricții privind prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus. Drept urmare, în prezent, plătim prea scump. Doar astăzi, încă opt pacienți au fost răpuși de COVID-19, astfel că bilanțul deceselor a ajuns deja la 323. În plus, au fost confirmate 229 de cazuri noi de Sars-CoV-2, iar numărul total al persoanelor infectate este acum de 9247.

2. Între timp, politica moldovenească este marcată de un nou episod care îl are în rol principal pe președintele Igor Dodon, acuzat de finanțare ilegală a Partidului Socialiștilor. Deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, a publicat alte două înregistrări video în care apar președintele țării, Igor Dodon, și foștii democrați, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov. De această dată, șeful statului ar recunoaște că îi trimite notițe lui Vladimir Putin despre situația politică din țară.

3. Reprezentanții sectorului HoReCA au protestat și astăzi zgomotos în fața Guvernului, revoltați că autoritățile îi obligă să asigure o distanță de cel puțin doi metri între mesele din restaurante.

4. Robii epocii contemporane! Membrii unei familii din județul Maramureș, România sunt acuzați că ar fi racolat bărbați cu dizabilități, i-ar fi bătut, înfometat și supus muncilor fizice la ferma pe care o au în proprietate.

5. Înotătorii moldoveni și jucătorii de polo pe apă roagă disperați autoritățile să redeschidă bazinele pentru antrenamente. Antrenorii au înregistrat un filmuleț în care cei mici cer Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică să-i lase să se antreneze. Venim cu mesajele emoționante, la Primele Știri!

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.