Primele Știri - 6 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 6 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Lupta dintre politic și Curtea Constituțională a depășit hotarele Moldovei! Judecătorii CCM au adresat un apel public partenerilor externi ai Moldovei, inclusiv Comisiei de la Veneția și Parlamentului European, în care invocă presiuni din partea politicienilor, inclusiv a șefului statului, Igor Dodon.

2. Au rămas zile numărate până la ridicarea Stării de Urgență, însă noul coronavirus continuă să facă victime în Republica Moldova! Încă doi lucrători medicali au fost răpuși de Covid-19. Pe lângă ei, au pierdut lupta cu virusul nemilos alți șase pacienți, astfel că bilanțul deceselor a ajuns la 144.

3. În ciuda promisiunilor făcute de autorități, prețurile la grâu și făină au explodat în ultimele zile, cu o creștere de până la 30 la sută! Inevitabil, și pâinea va fi mai scumpă, susțin reprezentanții fabricilor de panificație.

4. Între timp, criza provocată de pandemia de coronavirus i-a scos din nou la proteste pe agenții economici din Ucraina. Întreprinzătorii cer permisiunea autorităților de la Kiev să activeze pentru a evita colapsul total.

5. Descoperire istorică în satul Hănășenii Noi, raionul Leova. Arheologii au dat de trei morminte și mai multe obiecte ce demonstrează că pe teritoriul Moldovei au existat civilizații încă din epoca bronzului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.