Primele Știri - 8 Mai 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 8 Mai 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Un nou val de plecari din Partidul Democrat! Încă patru deputați au anunțat că părăsesc fracțiunea și majoritatea parlamentară. Oleg Sîrbu, Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Elena Bacalu au făcut anunțul imediat după ce grupul PRO MOLDOVA a lansat un apel de constituire a unui bloc antiguvernamental. Liderul democraților, Pavel Filip îi acuză pe foștii colegi că "au fost cumpărați".

2. Între timp, președintele Igor Dodon, tot el lider neformal al PSRM privește cu îngrijorare la plecările pe bandă rulantă ale deputaților din PDM. Dacă lucrurile vor continua în același ritm, coaliția de guvernare dintre socialiști și democrați va deveni istorie, iar asta înseamnă alegeri anticipate, avertizează Dodon.

3. Bilanțul deceselor provocate de Covid-19 a ajuns la 152 în țara noastră după ce alți șapte pacienți au pierdut lupta cu boala în ultimele 24 de ore. A crescut și numărul celor infectați, până la 4728 de persoane. În ciuda cifrelor în creștere evoluția pandemiei este una pozitivă în țara noastră, spun specialiștii în sănătate. Tot ei ne avertizează să nu ne relaxăm prea tare.

4. Ruptură diplomatică între Ucraina și Georgia! Autoritățile de la Tbilisi au rechemat ambasadorul detașat la Kiev imediat după desemnarea fostului președinte georgian, Mihail Saakașvili în funcția de șef al Comitetului executiv al Consiliului Național de Reformă din Ucraina.

5. Apa potabilă a devenit un lux pentru locuitorii municipiului Soroca! Asta după ce de la robinet a început să curgă un lichid cu miros insuportabil. Se întâmplă din cauza nivelului scăzut al apei din Nistru, spun autoritățile locale. Singura soluție pentru a rezolva problema se află, deocamdată, doar pe hârtie.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.