Primele Știri - 9 Martie 2020, 21:00
Embed:
Primele Știri - 9 Martie 2020, 21:00

Principalele Știri:

1. Imediat după confirmarea primului pacient cu COVID-19 în Moldova, autoritățile au instituit Cod Portocaliu de alertă. Și asta pentru că probabilitatea apariției unor cazuri noi este aproape iminentă. Între timp, starea starea de sănătate a femeii infectate a fost stabilizată. Alte șase persoane revenite de peste hotare sunt suspectate că ar fi contractat coronavirusul, astfel că au fost plasate în carantină la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Toma Ciorbă".

2. Între timp, fiul moldovencei diagnosticate cu coronavirus îl contrazice pe premierului Ion Chicu, care a acuzat-o pe mama sa precum că ar fi fugit din spitalul din Italia, chiar dacă știa că este infectată. Tânărul ne-a oferit mai multe detalii, într-un interviu exclusiv pentru postul nostru de televiziune.

3. Cei zece moldoveni, plasați în carantină în orașul Oradea din România nu sunt infectați cu Covid-19 și au liber spre casă. Conaționalii noștri reveneau din Italia cu un autocar, dar au fost izolați de autoritățile de peste Prut din cauza unui pasager care prezenta simptome caracteristice virusului.

4. Coronavirusul "a infectat" și petrolul, iar efectele economice au lovit drastic în special în calculele Moscovei. Rubla rusească s-a prăbușit în raport cu dolarul american, imediat după decizia Arabiei Saudite de a reduce prețul la petrol și de a majora producția.

5. Maeștrii sunetelor nu sunt doar cei care le reproduc armonios din instrumente. Acordorii de pian sunt la mare căutare peste tot în lume, inclusiv în Moldova.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.