Prizonieri uciși de ISIS. Ostaticii ruși ar fi fost executați în septembrie
Embed:
Prizonieri uciși de ISIS. Ostaticii ruși ar fi fost executați în septembrie

Cei doi soldați ruși, răpiți de gruparea teroristă Statul Islamic, au fost executați. Informația a fost confirmată de autoritățile de la Moscova.

Prizonierii ar fi fost omorâți încă la începutul lunii septembrie, pentru că nu s-ar fi supus ordinelor teroriștilor. 

În timpul contraofensivei lansate de militanții grupării Statul Islamic, în regiunea localității Shula, am fost luat ostatic. Împreună cu mine, a fost luat prizonier și Țurcanu Grigore Mihai, născut în 1978, în regiunea Domodedovo.

Informația privind luarea de ostatici a devenit cunoscută abia zilele trecute, când agenția de presă a grupării ISIS a publicat o înregistrare video, în care apar cei doi soldați ruși.

Potrivit presei din Rusia, soldații ar fi fost obligați să spună, în timpul filmărilor clipului, că intră în rândurile grupării jihadiste. Prizonierii ar fi refuzat, însă, iar din această cauză au fost uciși. Unul dintre ei se numea Grigori Țurcanu, iar numele său a bulversat presa din Moldova.

Unele surse media au scris că acesta ar fi moldovean, iar alte instituții au precizat că bărbatul era originar din Rusia. Ministerul de Externe de la Chișinău a fost nevoit să vină cu precizări menționând că Grigori Țurcanu NU a figurat niciodată în baza de date a registrului de stat. 

Un corespondent de la Radio Europa Liberă a reușit să ia un interviu de la fratele acestuia, care a declarat că Grigori a plecat în Siria în cadrul unui batalion cu destinație specială, nerecunoscut oficial de autoritățile de la Moscova. 

"Au fost ademeniți cu bani și trimiși la moarte sigură. După asta au renunțat la ei. Militarii pe contract nu pot lupta ca ei, ei sunt specialiști. Fratele meu a fost și anterior plecat, primea regulat medalii pentru activitatea sa militară în Donbass, a spus fratele militarului ucis", Roman Țurcanu.

Potrivit fratelui său, Grigori Țurcanu a lăsat în urma sa doi copii. Cel de-al doilea militar rus ucis de ISIS este Roman Zabolotnîi, care a declarat în înregistrarea video că este originar din regiunea Rostov.

Militarii au fost capturați în timpul luptelor din regiunea Shula din Siria.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.