Procurorii au deschis 34 de dosare penale pentru subvențiile în agricultură
Embed:
Procurorii au deschis 34 de dosare penale pentru subvențiile în agricultură

Procurorii au pornit 34 de dosare penale pentru acordarea frauduloasă a subvențiilor pentru agricultură. Cauzele penale vizează falsificarea și prezentarea la Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură a documentelor cu date false privind investiția efectuată.

În aceste dosare figurează mai multe persoane, inclusiv demnitari și funcționari din Guvern și Ministerul Agriculturii. În perioada 2010-2013, aceștia ar fi favorizat obținerea tehnicii agricole prin intermediul proiectului japonez 2 KR.

Bugetul de stat a fost prejudiciat, astfel, în proporții deosebit de mari. Printre beneficiari sunt mai multe firme, inclusiv Caravita, Ecoplantera, Agro Bio Managment, Agrement Ecology și ABM Agroindustries.

Anterior, mai mulți fermieri au cerut demisia directorului Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, Petru Maleru. Ei l-au acuzat că a avantajat anumite companii la obținerea subvențiilor.

Neregulile documentate au avut loc în perioada în care ministru al Agriculturii era Vasile Bumacov, propus în această funcție de PLDM. Înainte să ajungă la șefia ministerului, Bumacov a fost manager al programului 2KR, funcție pe care o deține și în prezent.

Potrivit Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, în 2015 au fost depuse aproximativ 4.000 de dosare de subvenționare. Suma totală solicitată este de 520 de milioane de lei.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.