Procurorii vor să verifice procesul penal pornit după imaginile în care Plahotniuc îi transmite o pungă neagră lui Dodon
Embed:
Procurorii vor să verifice procesul penal pornit după imaginile în care Plahotniuc îi transmite o pungă neagră lui Dodon

Procurorii vor să verifice dosarul penal pornit în baza imaginilor video în care fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc îi transmite o pungă neagră ex-președintelui țării, Igor Dodon.
Acest lucru le-a fost confirmat jurnaliștilor de la "Ziarul de Gardă" de către procurorul general interimar, Dumitru Robu.
Igor Dodon, care, zilele trecute a anunțat că renunță la mandatul de deputat, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu la acest subiect.
Pe de altă parte, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță, a spus că în ultima perioadă, procurorii șantajează politicienii cu intentarea unor dosare penale.

Într-un interviu oferit pentru Ziarul de Gardă, Dumitru Robu a declarat că procurorii vor supune controlului dosarele și procese penale de rezonanță, inclusiv cel care a fost pornit în baza imaginilor video din 2019, în care Vladimir Plahotniuc, îi transmite lui Igor Dodon o pungă neagră.

Cazul a început să fie investigat de Procuratura Generală în 2020, în baza denunțurilor deputaților de atunci Andrei Năstase, Iurie Reniță și Lilian Carp. Ulterior însă procurorii au precizat că nu vor iniția un dosar penal deoarece este imposibil de determinat ce se afla în acea pungă neagră. Igor Dodon a declarat anterior că imaginile video în care este vizat ar fi trucate. Acesta nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu. Fostul președinte al țării a scris pe rețele de socializare că se află într-o vizită de lucru la Moscova, unde are întrevederi cu mai mulți oameni de afaceri din Federația Rusă. Luni, 18 octombrie Igor Dodon a anunțat în cadrul unui briefing că renunță la funcția de președinte al PSRM și la mandatul de deputat. Acesta a declarat atunci că nu are nevoie de imunitate parlamentară.

"Nu mă tem de nimic, nu am de ce mă teme. Încă o să vedem care pe care. În momentul în care m-am dezis de mandatul de deputat, poftim. Vreți să luptăm? Vreți să începeți dosare politice? Începeți și o să vă arăt cum se luptă. O să vedem la cine e mai tare caracterul."

A doua zi după ce Dodon și-a anunțat demisia, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță a declarat la un post privat de televiziune că procurorii ar încerca să facă presiuni asupra colegilor săi de formațiune și a atenționat guvernarea că, astfel, unii procurori ar încearca să se facă ultili puterii..

"Acești băieți deștepți au trecut la politic și deja au început să șantajeze politicul cu intentarea cu dosare, cu materiale. Sunt singur sub această presiune, am simțit-o pe propria piele. Noi opoziția ne vom uita foarte bine, și foarte atent asupra proceselor ce se întâmplă acum în procuratură. Dacă vor urma acum acțiuni care vor fi îndeplinite cu încălcări evidente, ele vor fi asemănătoare răzbunării, și nu vor fi niște dosare veridice."


Întâmplător sau nu, deputatul PAS Lilian Carp, care este și autorul sesizării ce a provocat cercetarea penală a procurorului general Alexandr Stoianoglo, a declarat în plenul Parlamentului că așteaptă răspunsuri în privința acestui proces penal la scurt timp după ce Robu a anunțat despre realuarea cercetărilor.


"În dosarul kuliok, este întrebată justiția, ce se întâmplă acolo, se întâmplă exact ca în cântecul lui Vîsoțkii, doar că un pic parafrazat. Când era întrebat procurorul. Drug, șto v kulike, a v atvet tișina. Zavtra peredaș drugomu."


Procurorul General interimar, Dumitru Robu nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.