Programul Drumuri Bune 2, lansat de Guvernul Filip, va continua. Finanțarea proiectului, redusă de trei ori
Embed:
Programul Drumuri Bune 2, lansat de Guvernul Filip, va continua. Finanțarea proiectului, redusă de trei ori

Programul Drumuri Bune 2 lansat de Guvernul Filip, prin care era prevăzută reabilitarea a peste 2.600 de kilometri de drum, va continua. Doar că Guvernul condus de Maia Sandu a decis să reducă de aproape trei ori finanțarea proiectului. Anunțul a fost făcut de către conducerea Administrației de Stat a Drumurilor.

În loc de 1,7 miliarde de lei pentru reabilitarea drumurilor, Ministerul Economiei a decis să aloce doar 650 de milioane de lei.

"Tranșa de 650 de milioane a fost redistribuită, recalculată în așa fel încât să fie distribuția pe cap de locuitor. Se vor acoperi acele localități unde nu au beneficiat suficient sau echitabil în conformitate cu numărul populației", a afirmat directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

Din lipsă de resurse suficiente, unele drumuri aflate în construcții s-ar putea transforma în șantier continuu.

"Diferența asta urmează să fie clarificată prin politicile Ministerului Economiei, Ministerului Finanțelor de a suplimenta sau de a informa dinainte Administrația de a putea opri aceste lucrări, de a putea informa antreprenorii ca să poată finaliza aceste lucrări din sumele noi pentru a nu permite unele lucrări să fie lăsate vraiște", a spus directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei.

Fiind întrebat când vor începe lucrările, în câte localități și câți kilometri de drum vor fi reabilitați, directorul general al Administrației de Stat a Drumurilor, Gheorghe Curmei, nu a putut oferi un răspuns.

Expertul în cadrul Congresului Autorităților Locale din Moldova, Alexandru Morcov, afirmă că, în procesul de licitații, nu s-a ținut cont de solicitările primăriilor. În mare parte, deciziile cu privire la drumurile care trebuie reparate sunt luate de autoritățile centrale.

Programul Drumuri Bune pentru Moldova a fost lansat anul trecut de Guvernul condus de Pavel Filip la inițiativa fostului președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. În 2018, au fost reabilitați 1.600 de kilometri, iar investițiile au depășit 1,6 miliarde de lei.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.