Proiect de anvergură la inițiativa PDM. În Capitală va fi construită ARENA CHIȘINĂU, un complex cultural-sportiv ultramodern
Embed:
Proiect de anvergură la inițiativa PDM. În Capitală va fi construită ARENA CHIȘINĂU, un complex cultural-sportiv ultramodern

În viitorul apropiat, țara noastră va putea găzdui concerte, evenimente sportive, conferințe și expoziții de talie mondială. Acest lucru va fi posibil după ce în Capitală va fi construită Arena Chișinău, un complex cultural-sportiv ultramodern.

Proiectul de anvergură urmează să fie realizat la inițiativa Partidului Democrat, care a prezentat, astăzi, un design aproximativ al viitoarei Arene.

Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, Arena Chișinău va avea o suprafață de zece hectare, o capacitate de aproximativ cinci mii de locuri pe scaune și până la 1.200 de locuri de parcare. De asemenea, scena și tribunele vor fi mobile. 

"Vorbim despre o arenă care poate găzdui activități și sportive și sociale precum congrese, convenții, expoziții inclusiv concerte.  Această arenă va avea și unele elemente adiacente și anume o piscină olimpică pentru evenimente internaționale. Tot ceea ce presupune aqua park pentru copii în interior. Elemente legate de terenuri de tenis, tobogane și tot ce e necesar pentru copii", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Șeful legislativului susține că valoarea proiectului se ridică la 50 de milioane de euro, iar cheltuielile vor fi acoperite, în mare parte, de investitori, contribuția statului fiind minimă. 

"Noi în bugetul Republicii Moldova, în acest an deja, am prevăzut 100 de milioane de lei ca și contribuție pentru arenă. Este o sumă pe care noi am prevăzut-o. Statul pe lângă acea contribuție trebuie să asigure terenul, iar restul investitorul să vină cu finanțare proprie", a menționat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Lucrările de construcție ar putea începe deja la mijlocul acestei veri, însă doar după ce vor fi organizate licitații la nivel internațional. 

"Am avut și discuții cu mai mulți potențiali investitori și dezvoltatori de astfel de proiecte.  Există o stabilitate politică, există o stabilitate economică, există o creștere economică există o creștere și a potențialului economic. Avem nevoie de o astfel de infrastructură", a afirmat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Proiectul este susținut de președintele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi, care susține că, datorită acestei Arene, sportul moldovenesc se va dezvolta. 

"Având așa edificiu sportiv vom putea organiza multe competiții internaționale la care vor veni mulți oaspeți, va veni multă lume și vor afla multe despre Moldova.  Intenția este și de a face un bazin de înot ceea ce este necesar plus  o infrastructură pe terenul adiacent.  Este un lucru foarte și foarte pozitiv sincer vă spun că și acum am emoții", a spus președitele Comitetului Național Olimpic, Nicolae Juravschi.

Inițiatorii proiectului afirmă că Arena Chișinău va fi construită în aproximativ un an printr-un parteneriat de tip public-privat.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.