Promovare peste Prut! 150 de companii din Republica Moldova vor participa la două expoziții în România
Embed:
Promovare peste Prut! 150 de companii din Republica Moldova vor participa la două expoziții în România

150 de antreprenori din țara noastră își vor prezenta produsele în cadrul expozițiilor Republica Moldova Prezintă, care se vor desfășura la toamnă, în România. Prima expoziție va avea loc la Iași, în perioada 20 - 22 septembrie. 

"În cadrul evenimentului Moldova Prezintă la Iași va fi și Festivalul Vinului Moldovenesc. România a devenit principala piață după valoare a exportului băuturilor alcoolice. România este principalul nostru partener în comerțul exterior. Anul trecut volumul comerțului exterior a depășit două miliarde de dolari", a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea.

Din 27 până în 29 septembrie, produsele moldovenești vor fi expuse la Baia Mare. Prima expoziție de acest gen a avut loc în anul 2016, la Iași. De atunci au fost organizate cinci expoziții la care au participat în jur de 500 de companii din țara noastră. În cadrul acestora au fost încheiate peste o sută de contracte de colaborare privind exportul produselor fabricate în Moldova.

De asemenea, în România au fost înregistrate peste 20 companii moldovenești, șase dintre care au deschis magazine pe teritoriul țării vecine. 

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.