Protest cu sute de tractoare în Olanda. Fermierii nemulțumiți că autoritățile vor să reducă numărul de animale din țară.
Embed:
Protest cu sute de tractoare în Olanda. Fermierii nemulțumiți că autoritățile vor să reducă numărul de animale din țară.

Protest cu tractoare în Olanda. Câteva sute de fermieri au pornit spre Haga, din toate colțurile țării. Oamenii sunt nemulțumiți de intenția autorităților de a reduce drastic numărul de animale din țară cu scopul de a combate poluarea aerului.

Convoiul de tractoare nu a fost lăsat de poliție să staționeze pe peluza din centrul orașului în apropiere de Parlamentul olandez. Astfel, protestatarii au pornit într-un marș pe străzile adiacente din Haga, unde au creat ambuteiaje imense.


Martorii au surprins momentul în care un fermier aflat la volanul unui tractor a încercat să fugă de poliție. Potrivit autorităților, cel puțin două persoane au fost reținute în timpul manifestației.


O inițiativă legislativă, anunțată anul trecut, i-ar obliga pe fermieri să renunțe la jumătate dintre animalele pe care le cresc. Un reprezentant al protestatarilor a declarat că pandemia de coronavirus împiedică eforturile acestora de a contesta legea. Comisia Europeană, dar și experții olandezi din domeniu au avertizat că principala sursă a emisiilor de azot sunt vacile. În Olanda în jur de o treime din suprafața țării se află sub nivelul mării și este extrem de vulnerabilă la schimbările climatice.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.