Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău. Mai mulți oameni și-au exprimat solidaritatea față de poporul belarus
Embed:
Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău. Mai mulți oameni și-au exprimat solidaritatea față de poporul belarus

Protest la Ambasada Republicii Belarus din Chișinău. Membrii Platformei Naționale a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic și cetățeni de rând au protestat împotriva violențelor de la Minsk. Oamenii și-au exprimat solidaritatea față de poporul belarus și au condamnat măsurile întreprinse de strucurile de forță din această țară.

"Rușine! Rușine! Rușine!"

Participanții la manifestația de la Chișinău au condamnat violențele de pe străzile Belarusului, care, în opinia lor, au fost provocate de acțiunile abuzive ale oamenilor legii din această țară. Mai mult, ei au îndemnat comunitatea internațională să ia atitudine urgent față de situația din Belarus.

"Manifestăm solidaritate cu poporul belarus, condamnăm acțiunile violente ale poliției. Din informațiile pe care le-am văzut cu toții, acțiunile pașnice au fost periclitate de forțele de ordine ale poliției. Regretăm că, inclusiv, în condițiile pandemiei, organele de drept rețin în mod abuziv persoanele."

Manifestanții au declarat că au așteptat și o reacție din partea reprezentanților Ambasadei Belarusului de la Chișinău, dar în timpul acțiunii nu au primit vreun răspuns.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.