Protest la serviciul fiscal. Aproape 50 de comercianți au cerut să le fie prelungită patenta de întreprinzător
Embed:
Protest la serviciul fiscal. Aproape 50 de comercianți au cerut să le fie prelungită patenta de întreprinzător

Protest în fața sediului Serviciului Fiscal de Stat. Aproape 50 de comercianți de la Piața Angro de pe strada Calea Basarabiei din Capitală au declarat că nu vor să-și instaleze aparate de casă și au cerut să le fie prelungită patenta de întreprinzător. În fața manifestanților a ieșit șeful FISC-ului, care a declarat că protestul este nejustificat.

Comercianții care au participat la protest spun că procedura de înregistrare a activității de întreprinzător este complicată și cer să poată activa, în continuare, în bază de patentă. 

În fața manifestanților a ieșit chiar șeful Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, care a încercat să le explice că procedura de înregistrare a activității de întreprinzător a fost simplificată.

"Activitatea independentă, o formă nouă de organizare a activității de întreprinzător. Este o modalitate simplificată de înregistrare a activității, se înregistrează doar la serviciul fiscal de stat. Prevede și aplicarea mașinii de casă și control, dar forma de impozitare este de 1% din volumul de vânzări", a spus directorul FISC, Serghei Pușcuța.

Potrivit datelor Serviciului Fiscal de Stat, în țară sunt aproape 15 mii de deținători de patentă, dintre care nouă mii activează în comerț. În 2016, Parlamentul a aprobat o serie de modificări la legislație, care interzic comerțul cu amănuntul în baza patentei.

Autoritățile le-au dat răgaz comercianților până pe 31 decembrie 2018, ca să-și înregistreze activitățile de întreprinzător.

Comercianții de la piața angro spun că nu au de gând să cedeze și că sunt dispuși să lupte până la capăt. Oamenii susțin că dacă nu vor fi auziți de autorități până pe 31 ianuarie, vor ieși din nou în stradă, doar că de această dată, într-un număr mult mai mare.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.