Protestatar, dezamăgit de liderii platformei "DA". Vasile Costiuc, primarul "Orășelului Demnității" a părăsit Piața Marii Adunări Naționale
Embed:
Protestatar, dezamăgit de liderii platformei "DA". Vasile Costiuc, primarul "Orășelului Demnității" a părăsit Piața Marii Adunări Naționale

Vasile Costiuc, așa-numitul primar al "orășelului demnității", a plecat din Piața Marii Adunări Naționale. El a anunțat, într-o conferință de presă, că nu mai vede rostul aflării sale acolo și că este dezamăgit de unii lideri ai platformei "Demnitate și Adevăr". La rândul lor, reprezentanții "DA" au anunțat că protestele vor continua.

"Nu mai văd rostul aflării mele în acest orășel al demnității atâta timp cât nu înțeleg ce se va întâmpla și care este contribuția mea înafară de faptul că fac figurații că dorm în orășelul ăsta și menținem flacăra protestului, vie. Protestul a început să piardă din credibilitatea sa și asta este grav pentru că problemele foarte grave chiar există în RM. Cer unor colegi de pe platforma DA, care se simt cu musca pe caciulă, să facă câțiva pași înapoi, să nu lase un loc pentru interpretare", a afirmat liderul Partidului "Democrația Acasă", Vasile Costiuc.

Vasile Costiuc a mai spus că, duminică, liderii Platformei Demnitate și Adevăr vor crea un Guvern, din care vor face parte mai mulți reprezentanți ai mișcării. Așa-zisul cabinet de miniștri, creat în Piața Marii Adunări Naționale, îi va fi propus Parlamentului pentru votare, în locul Guverului Streleț. Protestatarii califică acest gest drept o trădare.

"Se speculează că Maia Sandu va fi propusă în calitate de prim-ministru, domnul Năstase procuror general și o parte dintre cei care i-am văzut la tribună vor fi în calitate de miniștri. Oamenii care au venit din raioane, din diferite colțuri ale țării, au zis că dacă vor merge la pasul ăsta, ne vom urca pe scenă și îi vom arunca de pe scenă", a spus liderul Partidului "Democrația Acasă", Vasile Costiuc.

La rândul lor, liderii Platformei "DA" au ținut o conferință de presă în Piața Marii Adunări Naționale. Ei au declarat că agenda lor nu s-a modificat, chiar dacă unele voci susțin contrariul.

"Nimeni nu are nici un fel de agenda ascunsă. Nimeni nu va devia de la proclamația Marii Adunări Națioanale din data de 6 septembrie. Chiar dacă unii dintre oamenii, care au fost aici, au mers acasă să-și vadă de grijile țării, dacă vreți", a zis liderul Platformei "DA", Andrei Năstase.

Protestele organizate de Platforma Demnitate și Adevăr au început duminica trecută, când în Piața Marii Adunări Naționale s-au adunat zeci de mii de oameni, care au cerut demisia Guvernului și a președintelui țării.

Sursa Foto: kp.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.