Proteste cu altercații și îmbrânceli la Sociteni
Embed:
Proteste cu altercații și îmbrânceli la Sociteni

Proteste cu altercații și îmbrânceli la Sociteni. Sute de oameni au blocat traseul național Chișinău-Hâncești, nemulțumiți de construcția unei zone de agrement în pădurea din localitate. Ei spun că agenții economici ar face ilegal construcțiile. Cei din urmă resping acuzațiile și spun că au toate actele în regulă.

De la primele ore ale dimineții, peste 200 de localnici au ieșit în stradă pentru a-și arăta nemulțumirea față de construcția unei zone de agrement în pădurea de la Sociteni.

Localnicii spun antreprenorii vor tăia aproape 29 de ha de pădure. Oamenii au cerut muncitorilor să abandoneze lucrările și să plece, iar antreprenorul care execută lucrările a fost apărat de un cordon de bărbați. La scurt timp, protestul a degenerat în îmbrânceli și altercații între localnici și reprezentanții firmelor de construcții.

Sătenii îl acuză și pe edilul localității că acesta ar fi în cârdășie cu antreprenorii.

Atât antreprenorii, cât și primarul satului resping acuzațiile. Edilul spune că nu a eliberat autorizații de construcții. Între timp, părțile își caută dreptate în instanță.

După ore întregi de proteste, muncitorii și-au luat uneltele de muncă și s-au retras din pădure. Localnicii i-au petrecut cu aplauze și chiote.

Agenția Moldsilva a invitat părțile la masa de negocieri. Mâine, reprezentanții primăriei din Sociteni și cei ai companiilor de construcții vor încerca să ajungă la un compromis.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.