Proteste violente la Kiev. Sute de oameni au luat cu asalt Rada Supremă, cerând majorarea pensiilor militarilor și polițiștilor
Embed:
Proteste violente la Kiev. Sute de oameni au luat cu asalt Rada Supremă, cerând majorarea pensiilor militarilor și polițiștilor

Manifestație de amploare în Ucraina. Protestatarii cer majorarea pensiilor militarilor și angajaților Ministerului de Interne. Aceștia au rupt bariera de protecție și au încercat să ia cu asalt Parlamentul Ucrainei. Oamenii legii au folosit gaze lacrimogene și bastoane pentru a dispersa mulțimea.



Presa din Ucraina scrie că aceasta nu este prima acțiune de protest de acest gen a veteranilor MAI, dar este cea mai mare de până acum. Potrivit jurnaliștilor, aproximativ 1000 de persoane au participat la protest.


Guvernul ucrainean a anunțat că urmează să aprobe un proiect de majorare a pensiilor veteranilor Ministerului de Interne de la 1769 de hrivne, echivalentul a 1170 lei până la 3 854 hrivne, echivalentul a 2.500 lei.



Protestul a coincis cu demisia ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Arsen Avakov, care ar fi plecat din funcție la solicitarea președintelui țării. Presa scrie că demisia lui Avakov ar avea legătură cu cazul asasinării jurnalistului Pavel Șeremet.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.