Protestele din Belarus dublate de grevă. Angajații mai multor întreprinderi și instituții de stat au anunțat că își suspendă activitatea
Embed:
Protestele din Belarus dublate de grevă. Angajații mai multor întreprinderi și instituții de stat au anunțat că își suspendă activitatea

Situație incertă în Belarus! Ieri a expirat termenul așa-zisului ultimatum pe care lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia l-a impus autoritățile de la Minsk. Contestatarii președintelui Lukașenko i-au cerut acestuia să demisioneze, să oprească violențele asupra protestatarilor și să eliberareze toți deținuții politici. Așa cum administrația de la Minsk nu a dat curs acestor revendicări, în această dimineață, în cele mai mari orașe ale țării au început grevele, în special în întreprinderile și instituțiile de stat.

Printre primii angajați ai statului care au intrat în grevă au fost medici unui spital din Minsk. Aceștia au format un cordon al solidarității și au declarat că își suspendă activitatea.

În grevă au intrat și muncitorii mai multor întreprinderi importante din Belarus.

Muncitorilor din întreprinderi li s-au alăturat sute de studenți. La scurt timp însă, forțele de ordine au început reținerile.

De altfel, forțele de ordine au ripostat violent si duminică, în ziua în care a expirat ultimatumul înaintat de opoziție. Oamenii legii au reținut mai mulți manifestanți în stradă, apoi au pornit sa-i vaneze pe protestatarii care au incercat sa se ascunda in curtile blocurilor din preajma.

Unii protestari s-au ascuns in blocurile locative din preajma si chiar au batut la usile apartamentelor cerand proprietarilor să-i adăpostească. Vă avertizăm, că urmează imagini care vă pot afecta emoțional.

Ministerul de Interne din Belarus a anunțat că în cadrul manifestațiilor de ieri au fost reținute 523 de persoane care ar fi încălcat legislația cu privire la acțiunile de amploare. Cel puțin 160 de protestatari au fost arestați doar la Minsk.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.