Prozatorul și publicistul Ioan Mânăscurtă, petrecut astăzi pe ultimul drum
Embed:
Prozatorul și publicistul Ioan Mânăscurtă, petrecut astăzi pe ultimul drum

Prozatorul și publicistul Ioan Mânăscurtă va fi petrecut marți pe ultimul drum. Astăzi, la ora 17:00, sicriul regretatului scriitor va fi depus la biserica "Sfânta Teodora de la Sihla" din Capitală pentru ca toți cei care l-au apreciat și cunoscut să-și poată lua rămas bun. Acesta s-a stins din viață sâmbătă în urma complicațiilor provocate de COVID-19.

Marți, la ora 11:00 la biserica "Sfânta Teodora de la Sihla" va avea loc slujba de pomenire pentru Ioan Mânăscurtă. După care, la ora 11:40 cortegiul funerar se va îndrepta spre Cimitirul Central de pe strada Armenească din Capitală, acolo unde va fi înmormântat la ora 12:50.
Ioan Mânăscurtă s-a născut la 28 aprilie 1953 în satul Popeștii de Sus, raionul Drochia. În 1970-1975, și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Filologie, specialitatea ziaristică. În 1979, acesta a debutat editorial cu volumul de interviuri și eseuri "Noi și gândurile noastre", urmat de cărțile "Bărbații Universului", "Lecția de suflet", "Artefact", dar și "Mâine când ne vom întâlni pe pământ". Din 2015, biblioteca din satul natal îi poartă numele. Ioan Mânăscurtă a fost decorat cu Ordinul "Gloria Muncii".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.