PSRM cere Guvernului să ofere ajutor agricultorilor care au avut de suferit în urma grindinei
Embed:
PSRM cere Guvernului să ofere ajutor agricultorilor care au avut de suferit în urma grindinei

PSRM cere Guvernului să ofere ajutor agricultorilor care au avut de suferit în urma grindinei.
Într-o conferință de presă, deputatul socialist Radu Mudreac a declarat că intemperiile din ultimele zile au distrus sute de hectare de terenuri agricole, iar fermierii au înregistrat pagube mari.

''Nu am văzut nicio declarație a celor care au utilizat și au folosit agricultorii la protestele de astă-toamnă, reieșind din ce s-a întâmplat zilele trecute cu distrugerea de peste 1000 de terenuri agricole. Nu le este convenabil să-I apere astăzi pe agricultori, să-i promoveze, să ducă la Guvern, la Președinție. Guvernul ar trebui să fie în teritoriu, să facă calcule și să vină în suportul agricultorilor. ''


Șefa serviciului de presă a Guvernului, Marina Nani, ne-a spus că, în prezent, comisiile teritoriale pentru situații excepționale evaluează pagubele provocate de grindină.
Ulterior, Executivul va analiza rapoartele și va oferi ajutor fermierilor, în funcție de posibilități.
În cadrul aceleiași conferințe, au fost prezentate prioritățile în domeniul agriculturii ale Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.
Printre acestea se numără dezvoltarea sectorului de irigare, îmbunătățirea mecanismului de acordare a subvențiilor, protejarea producătorilor autohtoni și adoptarea unui nou cod funciar.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.