Purtați mască inclusiv în spațiile publice deschise! O spun chiar medicii abia de mai fac față situației pandemice
Embed:
Purtați mască inclusiv în spațiile publice deschise! O spun chiar medicii abia de mai fac față situației pandemice

Purtarea obligatorie a măștilor în spațiile publice deschise ar putea ușura munca medicilor din prima linie, care abia de fac față situației pandemice. O spun chiar cei care luptă zilnic pentru a salva viețile bolnavilor de COVID-19. Specialiștii declară că au numeroase cazuri, în care pacienții nu-și pot explica de unde au contractat virusul.

"Sunt deja cazuri în care pacienții infectați care neagă contactul cu alte persoane bolnave, dar zic că s-au plimbat prin oraș fără mască. Deci asta confirmă faptul că putem să ne infectăm plimbâdu-ne prin aer liber."


Pentru a evita infectarea, medicii ne recomandă să scoatem masca în aer liber doar în locurile unde suntem singuri și să respectăm sfaturile specialiștilor.


"Schimbăm cât mai des masca, dacă este chirurgicală din două în două ore, iar dacă este textilă atunci trebuie să avem mai multe să le spălăm, călcăm și dezinfectăm pentru a evita și răceala, dar și infectarea cu noul coronavirus."


Livia Pavelescu, medic ginecolog-obstetrician de meserie, lucrează de luni bune în prima linie și spune că în ultimele săptămâni situația a devenit una critică.


"Locuri pentru pacienți nu sunt, iar dacă pleacă unul, imediat este ocupat de altul. Situația chiar este una critică. "


Purtarea măștii în spațiile publice deschise este obligatorie în municipiul Chișinău, de vinerea trecută. Autoritățile au anunțat că nu știu cât timp vor menține această restricție.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.