Putin oprește scumpirea gazului. O singură declarație a președintelui rus a făcut ca prețul gazului să se stabilizeze
Embed:
Putin oprește scumpirea gazului. O singură declarație a președintelui rus a făcut ca prețul gazului să se stabilizeze

Ascensiunea prețului la gazele naturale în Europa pare să fi contenit. Experții străini au constatat că prețurile au scăzut brusc după o declarație a președintelui rus. În cadrul unei reuniuni pe probleme de energie, Vladimir Putin a anunțat că e gata să ajute la redresarea situației și la stabilizarea prețurilor pe piața mondială.


"Se știe că piața globală de energie nu tolerează agitația și devierile. Planurile de investiții trebuie să fie pe termen lung, de aceea acțiunile necumpătate pot degenera și, judecând situația actuală, au dus deja la un dezechilibru grav, la care asistăm acum pe piața energetică europeană."

Prețul gazelor naturale a ajuns la recordul de 1937 de dolari pentru o mie de metri cubi. Ulterior, tariful s-a prăbușit la 1.765 de dolari. Iar după declarațiile lui Vladimir Putin, prețurile din Europa au scăzut cu peste 600 de dolari.
Liderul de la Kremlin spune că Rusia este un furnizor de încredere pentru consumatorii din întreaga lume și își îndeplinește obligațiunile.
Totodată, Putin a cerut companiei Gazprom să-și onoreze contractele de tranzit cu Kievul.


"Gazprom consideră că, din punct de vedere economic, ar fi adecvat și profitabil să achităm Ucrainei o amendă și să creștem volumul de gaz pompat de noul sistem, dar cer să nu se facă acest lucru. E necesar să respectăm în totalitate obligațiile contractuale pentru tranzitul de pompare a gazului rusesc pe teritoriul ucrainean, prin stațiile din Ucraina."

Vladimir Putin precizează că "nimeni nu trebuie pus în situație dificilă, inclusiv Ucraina, în ciuda tuturor aspectelor negative, asociate relațiilor ruso-ucrainene".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.