Raportul de activitate în primele 100 de zile de mandat al Maiei Sandu lăudat de unii și criticat dur de alții
Embed:
Raportul de activitate în primele 100 de zile de mandat al Maiei Sandu lăudat de unii și criticat dur de alții

Raportul pentru 100 de zile de mandat al președintelui Maia Sandu a fost dur criticat de unii deputați.
Socialiștii consideră că șeful statului i-a dezamăgit pe moldoveni deoarece nu și-a respectat promisiunele.
Și aleșii Platformei "Pentru Moldova", din care face parte și fracțiunea "ȘOR" susțin că, de fapt, Maia Sandu nu a demonstrat rezultate concrete.
Liderul PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a notat și succese în ceea ce privește relațiile cu partenerii externi, dar a avut mai multe obiecții la activitatea președintelui.


Deputații socialiști consideră că Maia Sandu se comportă mai degrabă ca un președinte de partid, decât un șef de stat și urmărește doar scopuri politice.


"O dezamăgire totală, o lipsă de grijă față de cetățeni. Un președinte, în 100 de zile al căruia s-au ridicat prețurile la infinit. A vorbit și în fața partenerilor externi că va promova Strategie de Justiție, și-a luat angajament personal că va promulga Strategia, dar în final a amăgit cetățenii, i-a amăgit și pe partenerii externi."


Deputații Platformei "Pentru Moldova" susțin că încă studiază raportul Maiei Sandu, dar o critică pentru insistența de a organiza alegeri parlamentare anticipate în plina criza pandemică și economică.


"Noi punem întrebarea, cum alegerile anticipate pot să soluționeze criza pandemică și ce noi totuși o să facem în acest domeniu. În linii generale, nu pot să spun nimic pozitiv despre acest raport, deși nu aș vrea să-l critic, pentru că noi încă îl studiem. Din păcate, nu vedem rezultate concrete."


În același timp, președintele PRO MOLDOVA, Andrian Candu, a lăudat-o pe Maia Sandu pentru succesele obținute la capitolul politica externă, dar a criticat-o pentru faptul că țara noastră a ratat 60 de milioane de euro ajutor umanitar din partea României. Liderul PRO MOLDOVA a fost sceptic și în privința mai multor capitole prezentate în raport drept realizări.


"Trece în revistă absolut toate donațiile care au fost făcute. Sigur, eu am o întrebare simplă, logică: dar aceste donații care au fost trimise de partenerii noștri, în mod special, de România, sunt strict legale de rolul președintelui Maia Sandu sau, totuși, Guvernul României ajută Republica Moldova fiindcă îi pasă de Republica Moldova?"


Liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, a declarat pentru postul nostru de televiziune că nu va comenta raportul publicat de Maia Sandu, pentru că, în opinia lui, subiectul este unul artificial.


La rândul lor, deputații fracțiunii PAS consideră că Maia Sandu a întreprins mai multe acțiuni care au adus la îmbunătățirea lucrurilor în țara.


"Doamna președinte Maia Sandu a avut un rol decisiv pentru a confirma și a securiza practic 300 de mii de doze de vaccin. Doamna președinte a reușit să aibă câteva vizite extrem de importante. Clar, cu un alt Guvern și alt Parlament, obiectivele doamnei Sandu ce țin de creștere economică, creștere a pensiilor, reforma Justiției, ar fi mult mai ușor de îndeplinit."


În raportul de activitate pentru 100 de zile, șeful statului Maia Sandu a indicat 44 de realizări. Totuși, ea nu a menționat nimic despre regrete sau nereușite. Maia Sandu a fost învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova în data de 24 decembrie 2020.


 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.