Răspunsul Rusiei. Moscova a expulzat trei diplomați moldoveni
Embed:
Răspunsul Rusiei. Moscova a expulzat trei diplomați moldoveni

Rusia a expulzat trei diplomați moldoveni ca răspuns la o măsură similară luată, la mijlocul acestei săptămâni, de autoritățile din țara noastră. Informația a fost confirmată de Ministerul de Externe de la Chișinău. Reprezentanții instituției au refuzat să comenteze decizia Moscovei. 

Potrivit portalului deschide.md, vor fi trimiși acasă Tatiana Tanasoglo, care ocupa funcția de secretar de rangul doi pentru cultură, învățământ și știință în cadrul Ambasadei Moldovei la Moscova, și doi consilieri, Petru Alexei și Octavian Berzan. Astăzi, ambasadorul țării noastre în Rusia, Andrei Neguță, și alți nouă diplomați europeni au fost convocați la Ministerul rus de Externe unde le-a fost înaintată o notă de protest.

"Vom lua măsuri similare și nu numai. Acestea includ expulzarea aceluiași număr de diplomați și retragerea licenței pentru funcționarea Consulatului de la Sankt-Peterburg", a spus ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

În urma întrevederii, ambasadorii europeni s-au arătat încrezători că va fi găsită o soluție pentru a depăși această criză.

"Trebuie să recunosc că, în prezent, relația Olandei cu Rusia este dificilă, dar vreau să vă asigur că problemele diplomatice nu ne vor afecta relațiile economice", a declarat ambasadoarea Olandei în Rusia, Renee Jones-Bos.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Rusia își dorește să aibă relații bune cu Occidentul.

"Rusia vrea să-și îmbunătățească relațiile cu celelalte țări. Noi ne dorim acest lucru", a afirmat purtătorul de cuvânt al președenției Rusiei, Dmitri Peskov.

Pe de altă parte, reprezentanții Statelor Unite cred că măsurile luate de Moscova nu sunt justificate.

"Vreau să vă reamintesc că răspunsul Rusiei nu este justificat. Acțiunile noastre au fost motivate de atacul asupra Marii Britanii. Rusia nu trebuie să o facă pe victima. Singurele victime în această situație sunt cei doi pacienți internați în spital", a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert.

Ieri, Rusia a anunțat că va expulza 60 de diplomați americani și 87 din alte țări care au fost solidare cu Marea Britanie în cazul tentativei de asasinat a fostului spion rus Serghei Skripal.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.