Războiul gheretelor face "victime" și printre funcționarii municipali! Chioșcul vicepretorului sectorului Ciocana, a fost evacuat
Războiul gheretelor face
Războiul gheretelor face "victime" și printre funcționarii municipali! Chioșcul vicepretorului sectorului Ciocana, a fost evacuat

Ghereta vicepretorului sectorului Ciocana Elena Triboi, care era amplasată în fața unei biserici, a fost evacuată. Potrivit autorităților, aceasta activa cu autorizația expirată încă din luna aprilie. Chioșcul a fost evacuat după ce mai mulți enoriași au scris plângere la pretură și la Primăria Capitalei. Demolarea gheretei s-a lăsat însă cu scandal.

De dimienață, în timpul demontării chioșcului s-a activat alarma, iar la fața locului au venit angajații unei companii de pază care au blocat activitatea serviciilor municipale și au cerut explicații. Situația i-a îngrijorat pe enoriașii care merg la biserica Sfântul "Ioan Iacob", așa că au mers la primărie pentru a protesta și pentru a cere repetat evacuarea gheretei.

"Azi dimineață când am venit au fost niște macarale să o scoată și a venit paza, paza nu e poliție, a venit femeia ceea care e la pretură și nu a dat voie. Dacă există lege, trebuie să fie pentru toți pentru că și de pe străzi laterale s-au scos buticurile, asta stă pe Mircea Cel Bătrân, în centru".

"Persoana a ocupat neligitim locul care aparține bisericii. Nu permite ca lumea să parcheze transportul care vine la biserică. Nu vrea să cedeze".

"Dacă omul deține așa o funcție, el trebuie să dea exemplu la alții. Știind că deține un post e în conflict de interese".

Într-un final, ghereta a fost evacuată. Pe lângă toneta deținută de Elena Triboi, a fost demontată încă una aflată în apropiere, care avea autorizația expirată.

"Când a fost deconectată de la energia electrică a venit securitatea și a încercat să pună impedimente la evacuarea gheretei. Până la urmă am discutat, am explicat situația că există o dispoziție de evacuare oficială și am purces la lucrări. Platforma de beton o să fie curățată, trebuie să fie gazon verde aici".

Vicepretorul sectorului Ciocana Elena Triboi ne-a promis că va comenta ulterior acest caz. Pretorul nu a fost de găsit pentru o reacție, iar primarul Ion Ceban a publicat o postare pe Facebook încă de la primele ore ale dimineții în care a anunțat despre evacuarea gheretei. Pozele erau însoțite de mesajul: "Toți trebuie să fie egali în fața legii!". În prezent, autoritățile Capitalei evacuează tonetele amplasate ilegal. Totodată, funcționarii preturilor nu mai prelungesc autorizațiile celor care expiră.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.