Reacția artistului care a realizat sculptura Veronicăi Micle la intenția Ministerului Culturii de o demonta
Embed:
Reacția artistului care a realizat sculptura Veronicăi Micle la intenția Ministerului Culturii de o demonta

Artistul care a realizat sculptura Veronicăi Micle se arată indignat de intenția Ministerului Educației, Cuturii și Cercetării de a demonta opera din scuarul "Mihai Eminescu". Veaceslav Jiglețchi afirmă că a lucrat asupra ei timp de trei luni și a studiat o mulțime de materiale pentru a recrea imaginea iubitei poetului și pentru a transmite atmosfera acelor vremuri.

"Am vrut să-i readuc puțin pe locuitorii noștri în acea perioadă. Copiii s-ar apropia, s-ar așeza, și-ar întreba părinții cine este aceasta. Și copilul va ține minte cine a fost Veronica Micle. Iar aici este iubitul ei, Mihai Eminescu. Acesta a fost scopul și sarcina mea. Este o sculptură urbană, pentru a te așeza, nu este un monument la urma urmei. Aceasta este o lucrare urbanistică care aparține genului sculpturii urbane."

Anterior, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a solicitat demontarea sculpturii, deoarece autoritățile municipale ar fi încălcat normele legale atunci când au instalat-o în apropierea monumentului poetului Mihai Eminescu. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a catalogat reacția Ministerului drept una amuzantă și le-a recomandat angajaților de acolo să aibă grijă de celelalte monumente din țară. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.