Reacția BNM, după propunerea lui Șor de a plăti 5,2 miliarde de lei: ”Banca Națională așteaptă fapte reale, nu doar declarații”
Embed:
Reacția BNM, după propunerea lui Șor de a plăti 5,2 miliarde de lei: ”Banca Națională așteaptă fapte reale, nu doar declarații”

Demersurile avocaților lui Ilan Șor adresate Procuraturii Generale, Ministerului Finanțelor și Băncii Naționale pot fi înaintate în cadrul procedurilor judiciare deja demarate.
Este reacția BNM, după ce politicianul a solicitat să discute cu reprezentanții instituțiilor privind recuperarea banilor din frauda bancară.

Mai mult, BNM susține că subiectul fraudei bancare se transformă într-un instrument de scoatere în evidență a imaginii unor politicieni și duce la dezorientarea publicului.
Totuși, instituția precizează într-un comunicat că insistă asupra recuperării cât mai rapide a banilor și finalizarea anchetei, însă are nevoie de fapte și contribuții reale, nu doar declarații.
Amintim că, recent, Ilan Șor a declarat că atât el, cât și acționarii celor trei bănci lichidate sunt gata să achite 5,2 miliarde de lei drept prejudiciu în dosarul fraudei bancare, iar ulterior să solicite banii de la beneficiarii reali ai furtului.
Șor spune că propunerea făcută va fi un test pentru clasa politică, structurile de drept și instituțiile responsabile din domeniul bancar.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.