Recidivă la un an după ce a ieșit din închisoare! Un individ din Cimișlia și-a omorât cu bestialitate tatăl, cu un topor
Embed:
Recidivă la un an după ce a ieșit din închisoare! Un individ din Cimișlia și-a omorât cu bestialitate tatăl, cu un topor

Crimă odioasă în Cimișlia.
Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost omorât cu sânge rece chiar de fiul său în urma unui conflict.
Potrivit poliției, victima a decedat după ce a fost lovită în cap de mai multe ori cu un topor.
Sătenii sunt șocați de cele întâmplate și dau vina pe oamenii legii care nu au intervenit la timp pentru a preveni tragedia.
Agresorul, care a ieșit de un an din închisoare, spunea, deseori că, vrea înapoi după gratii, iar pentru asta, comitea deseori diferite infracțiuni.

Nicolae Calistrov, cumnatul victimei, spune că bărbatul era deseori bătut de fiul mijlociu. Agresorul s-a întors acum un an din închisoare.


"Un omulean a venit să îl liniștească și l-a lovit cu toporul, omul a rămas fără un ochi, vede doar cu unul, dar e în viață".


Acum o lună, victima a ajuns la spital după ce a fost bătută de fiu.


"A fost poliția și îl lua, însă, a doua zi el era înapoi acasă, nu înțeleg de ce îl luau și el era pe urmă acasă".


După ce și-a omorât tatăl, ucigașul și-a rugat vecinii să anunțe poliția.


"La soțul s-a adresat și soțul a zis du-te și vezi, concretizează e corect sau poate nu, că el oleacă nu e sănătos de mic copil. El permanent vorbea nu la temă. În pușcărie a stat, e clar".


Oamenii din sat sunt șocați de cele întâmplate.

"- Băiatul este un bandit și jumătate, el a dat foc și la barul acela, la a doilea a dat foc și pe tatăl său l-a ucis și ținut trei zile în beci. Au văzut oamenii că el nu-i și l-au scos. Cu o femeie am vorbit și a zis că i-a dat două topoare în cap.
- Sunteți șocată?
- Tare, om tare cuminte, omănos, stimător".


"Doi băieți foarte cuminți, i-am învățat la școală au fost extraordinari de buni, dar ăsta al treilea și în școală era rău, făcea probleme la învățători. Trăiau împreună, dar am înțeles că și la închisoare a fost un timp oarecare".

Unii locuitori spun că se tem de agresor.

"El noaptea ieșea, ziua nu, noaptea te temeai să ieși în drum. Nu avea gândirea aceea, nu avea frică. Poliția trebuia să vină să-i ia dacă a văzut așa ceva, mai ales când l-a bătut ultima dată și a fost tatăl său la spital".


Primarul satului spune că victima s-a adresat de mai multe ori după ajutor pentru că era bătut des și amenințat cu moartea.


"O bucată de zi a stat aici în Primărie și spunea că se teme să se ducă acasă. Pe urmă a venit polițistul și a spus că o să îl rețină, l-au reținut, luat și pe urmă așa și nu am mai înțeles cauza. Au lămurit că legislația la noi așa e făcută în felul acesta că nu poți să îl reții fără un temei grav".


Primarul mai spune că infractorul comitea des infracțiuni pentru a ajunge înapoi după gratii.


"Mai multe ori a spus că el vrea să nimerească înapoi unde a stat la pușcărie, pentru că el aici nu se simțea normal, nu își vedea rolul lui în societate. Adică el trebuia să facă o infracțiune gravă ca să nimerească acolo."

Oamenii legii resping acuzațiile și spun că au intervenit la toate chemările în care era implicat suspectul. Mai mult, bărbatul a fost supus unei expertize psihiatrice, iar între timp, acesta era cercetat în libertate. Totuși, duminica trecuta s-a luat decizia ca suspectul să fie internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie din Capitală, de unde a fugit. Mai mult, poliția susține că în timpul crimei, ucigașul era în stare de ebrietate avansată.

”- Domnul în cauză este vizat într-un dosar penal în privința unor leziuni care au fost în urma unei bătăi.
- El de ce nu a fost reținut?
- Acuma dosarul este în procedură, se examinează. Ulterior, el a fost dus la Spitalul de Psihiatrie, în secția narcologie, de unde a fugit. S-a întors în sat. Ieri s-au dus discuții cu victima și făptașul. Ulterior, peste ceva timp, făptașul a săvârșit această infracțiune.”

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore. Polițiștii au inițiat o urmărire penală pentru omor intenționat . Dacă vina va fi demonstrată, bărbatul riscă până la 15 ani de pușcărie. 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.