Recoltă mai bogată de miere de floarea soarelui. Apicultorii speră să obțină până la 6.000 de tone
Embed:
Recoltă mai bogată de miere de floarea soarelui. Apicultorii speră să obțină până la 6.000 de tone

Recoltă mai bogată de miere de floarea soarelui. În acest an, apicultorii speră să obțină până la șase mii de tone de produs. Aceștia cred că își vor putea realiza toată marfa deoarece cererea pe piața externă a crescut.

Totodată ei dau asigurări că prețul va rămâne neschimbat. 

Andrei Becciev din localitatea Bardar, raionul Ialoveni are aproape 200 de stupi de albini. Bărbatul spune că în această perioadă are mult de lucru, iar în acest an recolta este chiar mai mare decât anul trecut.

Bărbatul, care își duce stupii cu albini tocmai la sudul Moldovei, spune că mierea are o culoare deosebită, și un gust mult mai intens în acest an.

Bărbatul extrage mierea cu ajutorul unor utilaje performante, iar în mai puțin de 10 minute, poate scurge până la 50 de kilograme de miere. De obicei, apicultorul este ajutat de tatăl său.

Un kilogram de miere de floarea soarelui, la preț angro, costă între 30 și 40 de lei. Potrivit, președintelui Asociației Apicultorilor din Moldova, peste 80 de procente din mierea produsă în țara noastră este exportată pe piața Uniunii Europene.

În acest an, specialiștii speră ca recolta totală a mierii de albini să ajungă până la șase mii de tone.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.