Reformele vor continua. Vlad Plahotniuc a vorbit despre problemele și succesele țării
Embed:
Reformele vor continua. Vlad Plahotniuc a vorbit despre problemele și succesele țării

În pofida impedimentelor, Moldova rămâne pe calea democrației și a reformelor, și este fermă în aspirațiile sale de a se apropia de valorile Occidentale. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, într-un editorial publicat pe portalul Daily Caller. 

Vlad Plahotniuc a declarat că țara noastră se confruntă cu mai multe provocări, printre care corupția și, respectiv, vulnerabilitatea sistemului bancar.

Cu toate acestea, datorită reformelor implementate de coaliția guvernamentală, condusă de PDM și premierul Pavel Filip, au fost înregistrate progrese în modernizarea societății, întărirea statului de drept și liberalizarea economiei.

Președintele PDM susține că reușitele înregistrate de Moldova au fost recunoscute de Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și Comisia Europeană. Drept dovadă este sprijinul financiar pe care ni l-au acordat.

În editorialul său, Vlad Plahotniuc a menționat că țara noastră se confruntă cu probleme serioase legate de prezența militară rusă în regiunea transnistriană, dar și de războiul din țara vecină, Ucraina.

Liderul democraților crede că președintele pro-rus Igor Dodon le-ar putea utiliza pentru a dezbina societatea.

La rândul său, Moscova hărțuiește deputații moldoveni pentru a împiedica autoritățile de la Chișinău să ancheteze fraudele din sistemul bancar.

Plahotniuc afirmă că, deși Moldova se confruntă cu astfel de probleme, Statele Unite sunt alături de noi.

Drept răspuns la sprijinul oferit de americani, Moldova a continuat aprofundarea democrației, consolidarea sistemului de justiție și liberalizarea economiei.

Președintele PDM a menționat și realizările actualului Guvern privind atragerea investitorilor străini. El susține că vor exista noi oportunități de afaceri pe măsură ce vor fi inițiate privatizări în domenii precum transportul, telecomunicațiile și tehnologiile informaționale.

La finalul editorialului, Vlad Plahotniuc a subliniat că, deși este o țară mică, Moldova nu este naivă cu privire la dificultățile pe care trebuie să le confrunte.

Liderul democraților le-a cerut partenerilor să înțeleagă faptul că progresul țării noastre va avea, în continuare, nevoie de sprijinul aliaților occidentali.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.