Regretatul actor de teatru și film, Boris Bechet a fost condus pe ultimul drum. Ropote de aplauze au răsunat în memoria maestrului
Embed:
Regretatul actor de teatru și film, Boris Bechet a fost condus pe ultimul drum. Ropote de aplauze au răsunat în memoria maestrului

Zi de doliu pentru cultura țării noastre. Regretatul actor de teatru și film, Boris Bechet a fost condus astăzi pe ultimul drum. Rude, colegi de breaslă , dar și admiratori ai maestrului și-au luat  rămas bun în ropote de aplauze la Teatrul "Alexei Mateevici" din Capitală, acolo unde actorul a activat în ultima perioadă."Din păcate suntem nevoiți să vorbim la trecut despre Boris. Un om de o omenie, și de o sinceritate și de o curățenie sufletească nemaipomenită. El era sincer, spunea tot ce avea, spunea direct."

Colegii de breaslă și toți cei care l-au apreciat pe Boris Bechet spun că actorul a fost un adevărat profesionist și va rămâne mereu în amintirea lor.

"Rămâne pentru noi în toate filmele în care a jucat, în toate filmele în care a făcut rolul său, rolul lui Boris Bechet. Sper foarte mult că cei care nu au reușit să îl cunoască pe Boris Bechet până astăzi, să reușească să o facă prin filmele și prin arhiva națională de filme."

"A fost un actor de o rară forță dramatică, așa cum l-am și cunoscut un haiduc atât în viață cât și în filme."


"A rămas destul de memorabil în memoriile noastre, anume prin felul dumnealui de a fi. Foarte uman, foarte bun la suflet, și cu o privire profundă și caldă pentru echipa noastră."

Cei care l-au cunoscut pe actor spun că se remarca printr-o sinceritate deosebită, altruism și profesionism.

"Toată vremea sărea în ajutor oamenilor. A știut dintotdeauna să muncească din greu avea o pronunție frumoasă întotdeauna, clară, distinctă."


"Am fost unul din fericiți oameni pe pământ ca să fiu studentul domniei sale. Boris Bechet a altoit în noi simțul umorului, să se deschidă cerurile că s-a născut un înger, care alături de Pavel Bechet acolo sus în rai vor înveseli raiul."

AMB cortegiul se deplasează

Renumitul actor de teatru și film s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, în urma unui stop cardiac. Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. S-a filmat în mai multe pelicule cinematografice precum "Găsește potcoava fericirii", "Miorița" sau "Troița". Maestrul s-a remarcat și în 2015, în filmul ,,Milika", regizat de Valeriu Jereghi.

Boris Bechet și-a început cariera actoricească pe scena de teatru. Între anii 1977-1985 a evoluat la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Bălți, iar, ulterior, a venit la Chișinău, unde a jucat mai multe roluri pe scena teatrului "Alexei Mateevici".

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.