Relațiile moldo-americane sunt în ascensiune. Cristina Balan: Datorită guvernării relațiile cu SUA sunt mai bune
Embed:
Relațiile moldo-americane sunt în ascensiune. Cristina Balan: Datorită guvernării relațiile cu SUA sunt mai bune

Relațiile moldo-americane sunt în ascensiune, iar acest lucru se datorează actualului Guvern de la Chișinău, care promovează modelul occidental de dezvoltare. De această părere este ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, și a fost exprimată în cadrul unui interviu oferit prestigioasei reviste Global Ambassador's Journal. 

Potrivit ambasadorului Republicii Moldova în SUA, tot mai mulți oameni influenți de la Washington sunt conștienți de lupta țării noastre pentru păstrarea suveranității, independenței și a cursului de integrare europeană. În același material, diplomatul s-a referit și la modelul economic american, pe care îl consideră cel mai potrivit pentru Republica Moldova.

Viitorul Moldovei și modelul economic al capitalismului democratic reprezintă cea mai bună cale pentru țara mea și este cea mai bună alegere pentru poporul moldovenesc, a mai menționat Balan.

În continuare, ambasadorul țării noastre a scris și despre realizările actualei guvernări, inclusiv în ceea ce privește îmbunătățirea relațiilor cu comunitatea evreiască. Începând cu 2016, Moldova comemorează Ziua Națională a Victimelor Holocaustului, iar anul trecut Guvernul a lansat o inițiativă educațională la nivel național cu privire la istoria comunității evreiești, ca parte a unui efort național de combatere a antisemitismului și intoleranței. La inițiativa președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și a premierului Pavel Filip, Moldova a început reabilitarea cimitirului evreiesc din Chișinău, unul dintre cele mai mari locuri de veci din Europa.

Prezent la o Gală a diplomaților, ambasadorul nostru a punctat că Republica Moldova împărtășește valorile occidentale.

Cristina Balan este ambasadorul Moldovei în Statele Unite din luna iunie a anului trecut. Anterior, a activat în sectorul economic, ocupând poziții de conducere în companii internaționale.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.