Renato Usatîi a mai înregistrat un rateu politic
Embed:
Renato Usatîi a mai înregistrat un rateu politic

Renato Usatîi a mai înregistrat un rateu în scurta sa carieră politică. Formațiunea "Patria", care l-a avut cap de listă pe actualul primar de Bălți la alegerile parlamentare de acum doi ani, a pierdut procesul împotriva Inspectoratului General al Poliției. Judecătoria sectorului Centru al Capitalei a lăsat în vigoare decizia privind amenda aplicată Partidului "Patria" pentru utilizarea ilegală a banilor în campania electorală din 2014.

Informația a fost confirmată de șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. Banii nedeclarați au fost utilizați de către formațiune pentru achitarea serviciilor de telefonie mobilă pentru activiștii partidului, în timp ce oficial, în documente, figura o firmă privată. Partidul a fost amendat cu opt mii de lei, decizie care a fost însă contestată în instanță.

Procesul a durat doi ani, iar ieri Judecătoria sectorului Centru din Capitală a respins sesizarea formațiunii "Patria" împotriva IGP. În 2014, partidul, care l-a avut cap de listă la parlamentare pe Renato Usatîi, a fost scos din cursa electorală pentru utilizarea a peste opt milioane de lei, trimise din străinătate.

Sursa Foto: publika.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.