Renato Usatîi acuză WatchDog că l-au defavorizat intenționat în sondaj. Reacția organizației
Embed:
Renato Usatîi acuză WatchDog că l-au defavorizat intenționat în sondaj. Reacția organizației

Renato Usatîi se plânge că este defavorizat intenționat în sondaje.
Declarația a fost făcută după ce studiul WatchDog a arătat că Blocul "Renato Usatîi" nu va ajunge în Parlament după alegerile din 11 iulie. El dă vina pe partidele de dreapta și pe realizatorii de sondaje. Expertul organizației WatchDog, Valeriu Pașa, a negat acuzațiile.

Renato Usatîi susține că un astfel de scenariu a fost aplicat și înainte de alegerile prezidențiale din anul trecut.

"Mesajul a fost pentru partidele de dreaptă. Băieți, dacă nu percepeți să faceți sondaje, duceți-vă la păzit harbujii. Deoarece tot acest WatchDog, cu o săptămână înainte de alegeri prezidențiale a arătat că Usatîi era la ei cu 5-6%, în EXIT POLL eram cu 9 sau cu 10%. WatchDog întotdeauna a promovat partidele de dreaptă, începând cu PAS și terminând cu restul. Ei promovează dreapta. "

În replică, expertul WatchDog Valeriu Pașa a negat faptul că sondajul ar fi fost comandat de unele partide și a explicat de unde apare diferența dintre rezultatele sondajului și scorul real pe care l-a acumulat Renato Usatîi la prezidențiale.

"Este fals. Comanditarul acestui sondaj suntem noi, comunitatea WatchDog. L-am achitat. Foarte mulți dintre susținători ai lui Renato Usatîi nu doresc să participe în sondaje. El și-a făcut apel către propriile susținători să nu participe în sondaj."

Usatîi a mai scris pe Facebook că măsurătorile interne pe care le realizează contracandidații săi arată cifre care diferă de cele ale sondajelor făcute publice.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.