Reprezentanții unei asociații obștești din Bălți au hotărât să ajute bătrânul orb, rămas prizonier în propria casă
Embed:
Reprezentanții unei asociații obștești din Bălți au hotărât să ajute bătrânul orb, rămas prizonier în propria casă

Povestea bătrânului orb din Bălți, care trăiește din mila vecinilor, i-a sensibilizat pe reprezentanții unei asociații obștești din Bălți, care au decis să-i dea o mână de ajutor. Ieri, ei au făcut curățenie în locuința bărbatului, i-au adus de mâncare și i-au pus la dispoziție haine curate.

Serghei Tiron, în vârstă de 87 de ani, locuiește singur deja de patru ani. Bărbatul spune că, după ce i-a murit soția, copiii vitregi nu l-au vizitat niciodată, așa că supraviețuiește din mila vecinilor.

Povestea bătrânului i-a emoționat pe reprezentanții organizației CASMED care, după ce au văzut reportajul difuzat de postul nostru de televiziune, au mers în vizită la Serghei Tiron. Ei i-au adus bărbatului produse alimentare și i-au făcut curățenie în locuință.

"Slavă Domnului, acum e mai bine. Și m-au berberit și m-au tuns și ceai mi-au dat. De cât timp nu ați făcut curățenie în casă? - Nu mai țin minte, de mult timp", a spus locuitorul orașului Bălți, Serghei Tiron.

"De obicei prestăm mai mult servicii medicale, azi am venit cu toată echipa să facem curățenie. De asemenea i-am contactat pe cei de la centrul social Rebeca, ei au venit l-au luat pe domn, i-au făcut duș, i-au schimbat hainele și vedeți că deja arată altfel", a spus reprezentantul Asociației Obștești CASMED, Natalia Postolachi.

"E foarte trist că persoanele în etate de la noi ajung să trăiască în așa o mizerie. Asta ne vorbește nu doar de impotența autoritaților, dar și despre noi ca comunitate", a spus reprezentantul Asociației Obșteaști CASMED, Ana Pricop.

Echipa noastră de filmare a reușit să-l găsească pe fiul vitreg al lui Serghei Tiron, care spune că nu se simte responsabil de soarta bătrânului.

"Nu mă consider obligat să-l ajut. Toată viața a trăit pentru el, nu-și cunoaște nepoții, nici strănepoții. A vândut două locuințe, dar nu le-a cumpărat măcar niște dulciuri", a spus un ocuitor al municipiului Bălți, Victor Lantinov.

Bărbatul spune că va semna toate actele necesare pentru ca bătrânul să ajungă într-un azil, dacă el își dorește acest lucru.

Reprezentanții Primariei cred, însă, că Serghei Tiron ar putea ajunge pe drumuri, în cazul în care își va părăsi locuința. Asta deoarece fiul lui vitreg ar putea să o vândă între timp.

Autoritățile din Bălți susțin că vor duce bătrânul la un Centru de Plasament din oraș în luna octombrie, unde el se va putea afla până în primăvara anului viitor.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.