Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană va vizita Moldova
Embed:
Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană va vizita Moldova

Reprezentantul special al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting, efectuează o vizită de lucru în țara noastră. Potrivit unui comunicat de presă, oficialul se va afla în Moldova până vineri, 29 ianuarie.

Astfel, Thomas Mayr-Harting a venit Moldova pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare a conflictului din stânga Nistrului. Totodată, ar urma să identifice, împreună cu autoritățile de la noi, prioritățile pentru acest an.

Prin urmare, ambasadorul Thomas Mayr-Harting are stabilite întrevederi cu președintele țării, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi și viceprim-ministrul pentru reintegrare, Olga Cebotari. Totodată, ar urma să se întâlnească și cu liderii unor partide politice. De asemenea, oficialul va purta discuții cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, precum și cu membrii societății civile.
Iar la Tiraspol, Thomas Mayr-Harting se va întâlni cu așa numitul lider transnistrean, Vadim Krasnoselski și reprezentantul politic din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Precizăm că reprezentantul special al OSCE din partea Suediei a mai fost în țara noastră și la începutul anului trecut.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.