Respect Moldova- 22 Decembrie
Embed:
Respect Moldova- 22 Decembrie

"Respect Moldova"este o producție marca "Primele Știri", în care abordăm poveștile unor oameni care merită respect, dar și cele mai imporante evenimente care au marcat săptămâna și au lăsat amprenta în viața fiecăruia dintre noi.

1. Astăzi spunem jos pălăria în fața copiilor de aur ai Moldovei. Cei mai buni elevi din țara nostră au adunat 49 de premii la olimpiadele internaționale. Se întâmplă în condițiile în care tinerii noștri au concurat cu semenii lor din State, unde nivelul de educație este departe de realitățile noastre.

2. Și dacă tot ne lăudăm că viitorul sună bine, haideți să coborâm cu picioarele pe pământ și să vedem ce ne facem cu prezentul. Prezentul la care mulți privesc impasibili, ca la un trecut îndepărtat. Sute de bătrâni de prin azilurile țării noastre așteaptă în aceste zile să le calce cineva pragul. Nu au nevoie de cadouri, ci doar să-i mai vadă, măcar o dată, pe cei dragi. Între timp, mai vin străinii să-i colinde și să le aducă daruri.

3. Apropo de citatul: "Să fii mai bun de sărbători". Nu e rău, ba chiar e de bine, însă ce ne încurcă să fim mai buni în fiecare zi și o să venim cu puterea exemplului părintelui Octavian Moșin, care a demonstrat că dragostea față de aproape va învinge. Sub îndrumarea preotului, în localitatea Dumbrava a fost deschisă pe lângă biserică, o școală duminicală, dar și un centru social. Totuși, cea mai importantă realizare a parohului e că a transformat o întreagă comunitate într-o mare familie.

 

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.