Respect Moldova - 22 martie 2020
Embed:
Respect Moldova - 22 martie 2020

În această ediție:

1. Moldova e în stare de asediu, iar autoritățile au instituit Stare de Urgență - o măsură extremă, dar inevitabilă în fața ucigașului invizibil Covid-19. E un regim atipic ce atentează, aparent, la drepturile fundamentale ale omului. În realitate, prioritate de gradul ZERO în această perioadă este sănătatea publică.
De la colegul meu, Alex Luca, aflăm ce înseamnă de fapt Starea de Urgență decretată la începutul acestei săptămâni.

2. În aceste zile de cumpănă, medicii care tratează pacienții infectați cu COVID-19 din țara noastră depun eforturi supraomenești pentru a le salva viețile. Pe lângă tratamentul necesar, aceștia sunt nevoiți să le ofere celor suferinzi și consiliere psihologică, deoarece oamenii reacționează diferit atunci când li se dă vestea că sunt infectați cu noul tip de coronavirus. Cu alte cuvinte, pentru pacienți, doctorii sunt și mamă, și tată, și speranță. Pentru mulți dintre ei... chiar ultima speranță. Irina Rusu, medic din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă" din Chișinău ne-a povestit într-un interviu cum arată acum zilele de muncă ale personalului medical.

3. Mai periculoși decât Covid-19 pot fi doar semănătorii de panică! În ultima perioadă, în mediul online circulă mai multe fake news-uri cu scopul de a dezinforma oamenii și de a crea anxietate în contextul pandemiei de coronavirus.Utilizatorii rețelelor de socializare au primit mesaje false, în care erau informați că în timpul nopții, deasupra Moldovei vor zbura elicoptere care vor împrăștia dezinfectant. Sau, mai grav, unii le recomandă oamenilor să nu creadă informațiile oferite de autorități și pretind că știu mai bine care este situația în spitalele din țară. Nu le dați crezare, cel puțin până la proba contrarie! Locul acestor indivizi, mari eroi ascunși după profiluri false, este de a destabiliza societatea, în aceste vremuri tulburi! Ignorați-i, sau mai bine... reclamați-i!

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.