Respect Moldova- 8 Decembrie
Embed:
Respect Moldova- 8 Decembrie

"Respect Moldova"este o producție marca "Primele Știri", în care abordăm poveștile unor oameni care merită respect, dar și cele mai imporante evenimente care au marcat săptămâna și au lăsat amprenta în viața fiecăruia dintre noi.

În această ediție:

1. Câți dintre dumneavoastră ați auzit despre casa-muzeu „Nicolae Sulac”. Există o asemenea instituție și chiar este inclusă în circuitul național al muzeelor din țara noastră, doar că doar a muzeu nu arată. Poate că mai seamănă cu o casă, și ea părăsită, iar această realitate pune serios la îndoială respectul pe care pretindem că-l avem față de memoria unuia ditre cei mai iubiți artiști pe care i-a dat pământul nostru.

2. În ediția de astăzi vă invităm să găsim împreună soluții pentru o problemă tot mai des vehiculată în opinia publică și, anume, faptul că avem nevoie de penitenciare cu condiții decente pentru deținuți, pentru a evita condamnările la CEDO. Cum rămâne însă, cu grădinițele sau școlile în care mulți moldoveni își trimit copii ca la testele de rezistență. Venim cu un exemplu realizat prin comparație: condițiile din pușcărie versus starea Centrelor Educaționale.

3. Pe final vom încerca să privim lumea prin ochii unui copil țintuit în scaunul cu rotile. Lacrimile unei mame, care nu înțelege cu ce a greșit copilul ei, ca să fie condamnat la această luptă inegală, dar și despre oamenii impresionați de soarta crudă a băiatului care nu au putut rămâne indiferenți.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.