Respect Moldova - 9 februarie 2020
Embed:
Respect Moldova - 9 februarie 2020

În această ediție:

1. Într-un stat care se respectă, monumentele de arhitectură sunt protejate ca ochii din cap și sunt ridicate la rang de mândrie națională. La noi, majoritatea acestor bijuterii - puținele dovezi vii ale trecutului, nu fac decât să scoată într-o lumină tristă impotența și nepăsărea autorităților! Așa se face că aproape jumătate din clădirile noastre de patrimoniu se zbat în ruinele ignoranței. În ediția de astăzi vă prezentăm un singur exemplu din cele multe... de bătaie de joc istorică.

Iar acolo unde e cazul... trebuie să-i dăm "Cezarului ce este al său"... deși cu titlu de excepție. Cetatea Benderului, un monument arhitectural de o valoare inestimabilă a fost supusă unui amplu proces de restaurare. Lucrările sunt estimate la dou milioane și jumătate de euro, o dovadă că atunci când există dorință și ceva conștiință... se poate!

2. Vom gusta împreună din pâinea cea de toate zilele... Mai exact aflăm care sunt beneficiile pâinii artizanale, un produs care câștigă tot mai mult teren în preferințele moldovenilor. Puțini s-au prins că la mijloc nu e nici-o inovație, ba chiar mai mult, vorbim despre o revenire la "pita tradițională" coaptă încă din cele mai îndepărtate vremuri.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.