S-au întors restricțiile. CNESP aduce la cunoștință noile-vechi măsuri anti-COVID
Embed:
S-au întors restricțiile. CNESP aduce la cunoștință noile-vechi măsuri anti-COVID

Testul negativ la COVID-19 rămâne obligatoriu pentru toți cei care intră în țara noastră.
În cazul în care aceștia nu vor avea testul, vor fi nevoiți să stea două săptămâni în carantină.
Decizia a fost luată ieri seara de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică care a stabilit și o serie de excepții pentru persoanele care intră in Republica Moldova.
Printre cei care sunt scutiți de prezentarea unui test la COVID la intrarea în țară sunt și persoanele care dețin un act confirmativ de administrare a vaccinului anti-COVID-19.
Regula este valabilă și pentru persoanele care au fost imunizate doar cu o doză de vaccin.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis că în cazul în care în unele localități din țară numărul de infectări cu noul coronavirus trece de o sută de persoane la o sută de mii de cetățeni, atunci comisiile teritoriale vor putea institui stare de urgență la nivelul localității respective. Cât privește procesul educațional, acesta se va desfășura în baza scenariilor stabilite anterior de Ministerul Educației. Însă, în localitățile în care se atestă gradul de alertă Cod Roșu opțiunea de bază va fi instruirea la distanță, cu excepția instituțiilor de educație timpurie. De asemenea, rămâne obligatorie purtarea măștilor de protecție în spații publice, respectarea igienei și păstrarea distanței fizice de minimum un metru între persoane.

Iar Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a stabilit vineri noi restricții în contextul impunerii gradului de alertă „Cod Roșu" cu menținerea stării de urgență în sănătatea publică. Astfel, în Capitală piețele vor activa de la ora 6:00 până la 18:00. Centrele comerciale și magazinele nealimentare vor lucra până la ora 18:00. Totodată, discotecile și ringurile de dans din Capitală rămân închise.
Organizarea nunților, cumetriilor, aniversărilor dar și a altor evenimente la fel este restricționată. De asemenea, nu este permisă activitatea localurilor de alimentație publică în intervalul orelor 22:00 - 07:00. În Capitală a fost interzisă și desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.

Amintim că în data de 31 martie, Parlamentul a instituit stare de urgență națională până în data de 31 mai. Însă, în data de 28 aprilie, Curtea Constituțională a declarat această hotărâre neconstituțională.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.