Rezina, "Hamlet Proces". 11 deținuți au jucat în premieră un spectacol
Embed:
Rezina, "Hamlet Proces". 11 deținuți au jucat în premieră un spectacol

Ropote de aplauze la premiera spectacolului Hamlet, jucat în premieră de 11 condamnați din penitenciarul de la Rezina. Deținuții au repetat mai multe luni și pentru prima dată în viață au ieșit în scenă, alături de actori profesioniști. Premiera a avut loc, ieri seară, în curtea penitenciarului, iar piesa a emoționat spectatorii până la lacrimi.

Îmbrăcați în costume confecționate de condamnatele de la Rusca, deținuții din Rezina au evoluat pe scenă ca niște adevărați actori. Rolul lui Hamlet i-a revenit lui Sergiu Movilean, care a ajuns la închisoare la doar 20 de ani. Spectacolul a impresionat nu doar prin jocul actorilor dar și prin efecte scenice.

La eveniment a participat și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari. El a spus că terapia prin artă îi ajută pe deținuți să reflecteze asupra deciziilor și să se reabiliteze.

"Pentru ei aceasta este o spernață că noi putem să îi vedem nu doar pe ei. Ei sunt un simbol astăzi în fața noastră a tuturor celor peste opt mii de deținuți câți noi avem", a spus ministrul Justiției, Vladimir Cebotari.

Spectatorii i-au aplaudat pe deținuți în picioare și le-au dăruit flori.

Imaginile cu acest specatcol au fost preluate de cele mai mari agenții de presă din lume. Acesta este primul proiect de terapie prin teatru implementat în penitenciarele din Moldova. Realizarea acestuia a fost susținută financiar de Uniunea Europeană.

Sursa Foto: oficial.md

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.