România a rămas fără Guvern. Cabinetul de miniștri, condus de Florin Cîțu, a fost demis prin moțiune de cenzură
Embed:
România a rămas fără Guvern. Cabinetul de miniștri, condus de Florin Cîțu, a fost demis prin moțiune de cenzură

Guvernul Cîțu a căzut. 281 de deputați și senatori români au votat pentru moțiunea de cenzură înaintată de PSD. Niciun parlamentar nu a votat împotrivă și nici nu au fost abțineri. Este cel mai mare vot cu care a fost demis un guvern în România. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca partidele la consultări săptămâna viitoare, pentru a le da timp să găsească o soluție la criza politică.

Moțiunea de cenzură a fost aprobată de parlamentarii PSD, USR și AUR. În sală au mai fost prezenți deputații și senatorii PNL și UDMR, care nu au votat. După anunțarea rezultatului, Florin Cîțu a ieșit în fața presei și a declarat că partidul pe care îl conduce va elabora un plan cu care va merge pentru consultări la președintele României. Cîțu a respins posibilitatea formării unei coaliții noi cu USR PLUS.

”Este o decizie a biroului executiv al PNL de a nu mai avea discuții cu partidul care votează astăzi alături de PSD și AUR. Nu lăsăm România pe mâna acestor hrăpăreți care vor să distrugă stabilitatea din Republica Moldova.”

Înainte ca moțiunea să fie supusă votului, Florin Cîțu a ieșit la tribuna Parlamentului și a criticat dur partidul USR.

”Liderii acestui partid s-au făcut frați cu PSD și cu extremiștii neofasciști pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și care i-a împiedicat să se joace cu viețile românilor. Acesta este USR, dragi români, un partid iresponsabil și imatur, care n-a făcut niciuna dintre reformele promise.”

Președintele în exercițiu al USR a acuzat că cel care face coaliție cu PSD este anume PNL.

”Prim-ministrul Florin Cîțu, PSD, PNL, braț la braț, încearcă să scoată cămașa, dând vina pe USR, care a luptat să facă reforme în această țară.”

Deputații PSD au adus la Parlament o machetă cu Superman plonjând în cap și au denumit instalația "SuperCîțu", explicând că aceasta reprezintă eșecul guvernării.
Criza politică de la București a început în septembrie, după ce prim-ministrul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiției, Stelian Ion, membru USR-PLUS. Ulterior această formațiune și-a retras susținerea pentru executiv și a cerut demisia premierului.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.