Rusia trimite moldovenii acasă. Cetățenii fără permis de ședere trebuie să părăsească țara până în data 15 iunie
Embed:
Rusia trimite moldovenii acasă. Cetățenii fără permis de ședere trebuie să părăsească țara până în data 15 iunie

Cei aproximativ 56 de mii de moldoveni care se află în Federația Rusă fără permis de ședere vor trebuie să părăsească țara până în data 15 iunie. Anunțul a fost făcut de prim viceministrul Afacerilor Interne de la Moscova, în cadrul Adunării Interparlamentare a statelor CSI. La evenimentul care a avut loc la Sankt Petersburg, a fost prezentă și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care efectuează în aceste zile o vizită oficială în Federația Rusă.

"Acesta este numărul cetățenilor moldoveni care se află în prezent ilegal în Federația Rusă. Dacă aceștia nu vor părăsi teritoriul nostru până în 15 iunie, așa cum sugerează decretul prezidențial, acești oameni vor fi pedepsiți. Mi-aș dori să desfășurați campanii în statele voastre, prin colaborarea cu mass-media și a bloggerilor."

În cazul în care, cetățenii din țările membre CSI nu vor respecta prevederile, Moscova anunță că va fi nevoită să recurgă la măsuri mai dure. Sunt luate în calcul inclusiv sancțiuni pentru cei care vor încălca această lege. La mijlocul lunii decembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a prelungit printr-un decretul termenul de șederea temporară a imigranților în Rusia, în legătură cu pandemia de coronavirus, până la 15 iunie 2021. Potrivit autorităților ruse, în prezent în Federația rusă se află ilegal peste 1.100.000 de cetățeni ai statelor CSI. Cei mai mulți sunt din Uzbekistan, Tadjikistan și Ucraina.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.