Ruslan Popov, adjunctul lui Stoianoglo, învinuit de îmbogățire ilicită, plasat în arest pe 20 de zile
Embed:
Ruslan Popov, adjunctul lui Stoianoglo, învinuit de îmbogățire ilicită, plasat în arest pe 20 de zile

Șeful adjunct suspendat al  Procuraturii Generale, Ruslan Popov, învinuit de îmbogățire ilicită, va sta următoarele 20 de zile în izolatorul Centrului Național Anticorupție. Magistrații Curții de Apel au admis demersul procurorilor, care au contestat decizia primei instanțe, prin care Popov a fost plasat în arest la domiciliu. Anterior, Popov a declarat că ceea ce i se întâmplă este o execuție politică la comandă.

Ruslan Popov a fost reținut sâmbătă, fiind bănuit de îmbogățire ilicită. Acesta susține că ceea ce i se întâmplă este o execuție publică politică din partea unor grupări criminale dar și a unor politicieni.
În data de 9 octombrie, mascații de la SIS și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul lui Ruslan Popov din localitatea Mileștii Mici, raionul Ialoveni, dar și în biroul din incinta Procuraturii Generale. În urma acestora, Popov a fost reținut pentru 72 de ore. Anterior în presă au apărut mai multe informații despre presupuse afaceri ale lui Popov pe care acesta le-a calificat drept denigratoare. Autoritatea Națională de Integritate a efectuat un control în privința averii lui Popov, în baza unei sesizări din partea Centrului de analiză și prevenire a corupției. Ulterior, o astfel de solicitare a venit și din partea procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Controlul ar fi fost efectuat timp de 8 ani, din ianuarie 2012 până în ianurie 2020, fiind extins pe numele soției și a copiilor. În cadrul verificărilor, inspectorul de integritate a stabilit mici discrepanțe în declarațiile de avere și interese personale.Acestea au fost informațiile la revedere!

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.