S-au certat ca la ușa cortului. Două familii din Edineț s-au luat la pumni
S-au certat ca la ușa cortului. Două familii din Edineț s-au luat la pumni
S-au certat ca la ușa cortului. Două familii din Edineț s-au luat la pumni

Scandal cu pumni și înjurături între două familii din Edineț. Acestea s-au luat la ceartă după ce, acum câteva săptămâni, au organizat o petrecere în plină pandemie și au fost amendate. Una dintre familii nu a achitat însă amenda, fapt ce i-a nemulțumit pe ceilalți petrecăreți, care s-au pornit să le ceară socoteală. Discuțiile au degenerat însă într-o bătaie generală, așa că la fața locului au fost chemați polițiștii care au calmat spiritele.


Scenele desprinse parcă dintr-o telenovelă au devenit virale pe rețelele de socializare. Martorii spun că polițiștii veniți la fața locului au avut nevoie de ceva timp ca să calmeze spiritele între scandalagii. Internauții au mai scris că în zonă s-au adunat în jur 100 de persoane de etnie romă.

Oamenii legii susțin că scandalul a durat în jur de jumătate de oră, iar una dintre familiile implicate în ceartă s-a ales cu un geam de la casă spart.

"Intervenția polițiștilor a fost solicitată ieri în jurul orei 17:00 pentru aplanarea unui conflict iscat între două grupuri de persoane, locuitori ai municipiului Edineț. Inițiatorii conflictului ar fi dat buzna în curtea casei a vecinilor unde ar fi spart un geam. Agresorii benevol au fost escortați la inspectorat pentru documentarea incidentului."

Liderul romilor din Edineț, Vasilii Șolda, susține că scandalul a fost aplanat, iar în prezent, pe strada romilor dăinuie pacea.

"Două vecine locuiesc alături, aveau unele neînțelegeri din trecut, iar scandalul a iscat, cel mai probabil, din cauza copiilor. Una a spus ceva, alta la fel în replică, ca femeile, s-au apucat și s-au tras de păr. La ziua de azi, totul este bine, au vorbit, s-au clarificat, este liniște și pace, astăzi, acolo."

Polițiștii au inițiat un proces penal în acest caz.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.