S-au ieftinit apartamentele din Chișinău. Care este prețul pentru un metru pătrat
Embed:
S-au ieftinit apartamentele din Chișinău. Care este prețul pentru un metru pătrat

Apartamentele din Capitală sunt mai ieftine în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor oferite de agențiile imobiliare, un metru pătrat costă în prezent, în medie, cu 14 euro mai puțin față de luna februarie a lui 2017.

Cele mai scumpe apartamente sunt în sectorul centru al Capitalei. Acestea s-au ieftinit nesemnificativ. De exemplu, prețul unui metru pătrat al unui apartament cu o cameră a scăzut de la 642 de euro la 636. Iar un apartament cu două camere se vinde în medie cu 596 de euro pentru un metru pătrat, în scădere cu doar 6 euro.

La Ciocana, un apartament cu o cameră, putea fi cumpărat în luna februarie cu 576 de euro pentru un metru pătrat, cu șapte euro mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut . Tot cu atâta s-a ieftinit metrul pătrat și pentru o locuință cu două camere.

Cu doar cinci euro s-a ieftinit metrul pătrat în sectorul Râșcani al Capitalei. Un apartament cu o cameră se vinde aici cu 589 de euro pentru un metru pătrat, iar cu două camere cu 547 de euro.

Apartamentele din sectorul Botanica practic nu s-au ieftinit în această perioadă. Prețul unui metru pătrat aici a scăzut cu doar un euro atât în cazul apartamentelor cu o cameră, cât și a celor cu două. Potrivit experților imobiliari, vânzătorii nu sunt gata să să scadă prețurile semnificativ în această zonă, iar cumpărătorii așteaptă oferte mai avantajoase.

Cele mai ieftine apartamente din Capitală sunt în sectorul Buiucani. Un metru pătrat costă în medie 555 de euro în cazul apartamentelor cu o cameră și 534 de euro pentru cele cu două camere. 

Experții prognozează pentru acest an stabilizarea pieței imobiliare datorită creșterii transferurilor bănești în valută de peste hotare.

"În unele sectoare ale Capitalei prețul a scăzut semnificativ, iar în altele, reducerile nu s-au resimțit. Psihologic, vânzătorii nu sunt gata să scadă prețurile semnificativ, iar cumpărătorii așteaptă oferte mai avantajoase. Se dezvoltă activ sectorul apartamentelor noi, piața este asigurată într-un volum destul de mare", a spus expertul imobiliar Serghei Ciutac.

Potrivit experților cele mai solicitate vor fi apartamentele în blocuri noi.

 

© 2019 General Media Group Corp.
Toate drepturile rezervate.